Kompakti koko ja suuri sivu-ulottuma ovat Leguan 190:n tärkeimmät ominaisuudet

Yli 35 vuoden kokemuksen puunhoitoalalta omaava Brisbane Tree Experts tiesi mitä he haluavat itsekulkevalta henkilönostimelta: pääsyä haastaviin kohteisiin ja paljon sivu-ulottumaa. Leguan 190 tarjosi juuri näitä ominaisuuksia.

Useat puunhoitotehtävät, joita Rick McCann ja muut Brisbane Tree Expertsin työntekijät tekevät Brisbanen keskusta-alueella, ovat sellaisissa kohteissa, joihin ei pääse suurikokoisilla henkilönostimilla. Kun emme pääse kohteeseen henkilönostimen kanssa, jää kiipeäminen ainoaksi vaihtoehdoksi. Tämän takia he halusivat lisätä työn tehokkuutta ja turvallisuutta etsimällä uusia henkilönostinvaihtoehtoja.

– Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, mitä halusin uudelta nostimelta, oli pääsy kapeistakin paikoista. Tämän lisäksi Leguan 190:llä pääsemme yli 9 metrin sivu-ulottumaan, minkä avulla pystymme kurkottamaan uima-altaiden, tenniskenttien tai aitojen yli, Rick kertoo.

 

Turvallisuus on tärkein prioriteetti

Brisbane Tree Experts huomioi aina työkohteiden työturvallisuuden. Heidän tärkein prioriteettinsa on huolehtia asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuudesta. Rick myös mainitsee, että mikäli hän pitää kohdetta liian vaarallisena hoidettavaksi kiipeilemällä, ei heidän kannata päästää muitakaan työtekijöitä puuhun. Leguan 190:n avulla he ovat pystyneet vastaanottamaan useita työkohteita, jotka eivät aiemmin olisi tulleet kyseeseenkään.

– Leguan 190:n ohjaus on suunniteltu niin, että puomiston liikuttelu käyttövipujen avulla on pehmeää ja tarkkaa. Se on tärkeää käyttäjäystävällisyyden kannalta, koska maksimikorkeudessa työskenneltäessä työkorin äkkinäiset sivuttaisliikkeet voivat olla pelottavia käyttäjälle, Rick sanoo.

 

Helppokäyttöinen kokemattomissakin käsissä

Ennen Leguan 190:n käyttöönottoa, Rick ja muut työntekijät saivat asiantuntevan käyttöopastuksen nostimen käyttöön. Rickin mukaan nostin on kuitenkin hyvin helppokäyttöinen, vaikka käyttäjällä ei olisi aikaisempaa kokemusta nostinten käytöstä.

– Nostin on hyvin älykäs. Se varoittaa sinua ja antaa sinun liikkua turvallisesti äärirajoille asti, kunnes liike pysähtyy. Se ei anna sinun liikkua turvallisten äärirajojen yli. Tällöin työkoria voi kuitenkin liikuttaa korkeussuunnassa tai koneen voi siirtää nopeasti kokonaan eri paikkaan, Rick selittää.

Rick on ollut tyytyväinen nostimen hankintaan ja siihen, miten se on edistänyt heidän työskentelynopeuttaan.

– Leguan 190 on ollut erinomainen lisä konevalikoimaamme. Se ei ole vain lisännyt työn tehokkuutta, vaan sillä on myös ollut positiivinen vaikutus työntekijöiden jaksamiseen, hän tiivistää.

Katso koko haastattelu täältä. [yotuwp type=”videos” id=”kpDw0es_0E0″ ]