JS-Monipalvelu kaataa vaikeimmatkin puut Leguan 190:n avulla – nopeasti ja turvallisesti

Puiden kaato kaupunkialueilla ei ole usein helppo tehtävä. Puunkaatajan täytyy huomioida kohteen sijainti, ympärillä olevien ihmisten turvallisuus ja rakennusten suojeleminen kaatuvilta puilta. JS Monipalvelulla oli tarve tehdä haastavien kohteiden puunkaadot entistä tehokkaammin ja turvallisemmin ilman kiipeämistä. He innostuivat Leguanista mainoksen nähtyään, ja heti demon jälkeen he hankkivatkin oman Leguan 190 -henkilönostimen – päätös, jota he eivät ole katuneet.

JS Monipalvelu on tehnyt puunkaato- ja sähkölinjojen raivaustehtäviä sekä viheralueiden hoitoja vuodesta 2005 alkaen. Omalla kotipihalla tehtäviä puunkaatopalveluita tarvitsevien asiakkaiden määrä on lisääntynyt paljon viime vuosina.

– Olemme erikoistuneet haastavien kohteiden puunkaatotehtäviin. Se tarkoittaa usein, että puuta ei voi kaataa kokonaisena, vaan se on kaadettava pala kerrallaan pienissä osissa, kertoo Jussi Mäkinen JS Monipalvelulta.

– Meillä oli tapana vuokrata nostolava-autoja, mutta ne olivat usein liian suuria, mikä esti puun lähellä pääsemisen. Sen takia ainut keino oli usein kiipeilykaataminen, hän jatkaa.

Leguan 190 soveltuu myös maastokäyttöön

Mäkinen ja hänen kollegansa työskentelevät usein epätasaisessa maastossa tai osittain metsän puolella. He pitävät Leguanin maastokelpoisuutta yhtenä tärkeimmistä ominaisuuksista: Leguan-henkilönostimella pääsee jyrkemmässäkin mäessä ja kumpuilevassa maastossa eteenpäin. Sen lisäksi, että joudumme toimimaan epätasaisessa maastossa, puiden ympärillä on usein hyvin vähän tilaa, Mäkinen lisää.

– Yksi Leguanin eduista on, että voimme ajaa sen suoraan kohteeseen kauko-ohjaimen avulla. Näin saamme sen mahtumaan kapeimmistakin paikoista, ja meillä on aina 360-asteen näkymä koneen ympärille. Jäljelle ei jää ollenkaan pimeitä kulmia, Mäkinen kehuu.

Leguan 190:n ketterät liikkeet ja kompakti koko mahdollistavat nopean siirtoajon eri puolelle kohdetta, kun puuta pitää lähestyä eri suunnista. Tämä säästää paljon aikaa, minkä vuoksi JS Monipalvelu pystyy tarjoamaan kohtuuhintaisia puunkaatopalveluita asiakkailleen.

”Mielestäni se on hyvin käytännöllinen työkone”

Ennen Leguan 190:n ostopäätöstä JS Monipalvelulla oli vain vähän kokemusta itsekulkevien henkilönostinten käytöstä. Siitä huolimatta laitteen käytön opettelu oli helppoa ja vaivatonta, minkä vuoksi he saivat heti täyden hyödyn irti henkilönostimestaan.

– Saimme valmistajalta erinomaisen käyttökoulutuksen koneen luovutuksen yhteydessä, ja nostin itse on erittäin helppokäyttöinen, Mäkinen sanoo.

Kaiken kaikkiaan Mäkinen on tyytyväinen käyttäessään Leguan 190:stä päivittäin.

– Päädyimme Leguaniin, sillä siinä on itsekulkeva tela-alusta, se on valmistettu Suomessa ja olemme kuulleet paljon hyvää Leguan-henkilönostimista. Mielestäni se on hyvin käytännöllinen työkone, Mäkinen tiivistää.

Katso koko haastattelu täältä. [yotuwp type=”videos” id=”wS-_O1mEvRk” ]