Leguan Lifts Oy asettaa uuden maahantuojan Ruotsiin

Hybekon tekemä yritysosto Liftexpertenistä avasi uusia yhteistyömahdollisuuksia Ruotsissa

Liftexperten AB aloittaa vuoden 2020 alusta uutena Leguanin maahantuojana Ruotsissa. He ottavat myynnin, markkinoinnin ja jälkimarkkinoinnin vastuut entiseltä maahantuojalta, JoRo Trading AB:lta. Leguan Liftsillä on yli kahdenkymmenen vuoden historia Hybekon partnerina Norjassa. Hybekon tekemä yritysosto vuoden 2019 alkupuolella, avasi mahdollisuuden laajentaa yhteistyötä myös Ruotsiin. Espen Johannessen, Hybekon konsernijohtaja sanoi tiedotteessaan, että yritysoston tuo mukanaan useita synergiaetuja, liittyen mm. asiakkuuksiin, tuotevalikoimaan ja ammattitaidon ylläpitämiseen.

“Liftexpertenin arvot korostavat sitoutuneisuutta, tieto-taitoa ja kokemusta, ja korkean asiakaspalvelun tasoa kaikille asiakkuuksille. Heidän asiantunteva myynti- ja huoltotiimi ymmärtää ruotsalaisten asiakkaiden tarpeet ja yhdessä heidän kanssaan pystymme tarjoamaan maailman johtavia itsekulkevia henkilönostinratkaisuja Ruotsin markkinoille,” kommentoi Jori Mylläri, Leguan Liftsin vientipäällikkö.

Kunnianhimoiset suunnitelmat myynnin kasvattamiseen

Liftexpertenin liikevaihdon kasvu on ollut ensimmäistän vuosien aikana vauhdikasta. Tavoitteena on jatkaa toiminnan kehittämistä ja rakentaa koko maan kattava myynti- ja huolto-organisaatio, jonka avulla yritys pystyy palvelemaan kaikkia tarvittavia aloja ja asiakassegmenttejä paikallisesti. Vuoden 2019 lopulla Liftexpertenin huoltoyksiköiden edustajat vierailivat Ylöjärven tehtaalla ja vastaanottivat myynti- ja huoltokoulutuksen, jotta huoltotoiminnan haltuunotto Ruotsissa sujuu ongelmitta ja myynti voi alkaa heti vuoden alusta.

“Liiketoiminta Genie-tuotteiden kanssa on ollut menestyksekästä toimintamme alusta alkaen, mistä johtuen olemme etsineet korkealaatuisia brändejä lisättäväksi nykyiseen tuotevalikoimaamme. Leguan Lifts on saavuttanut korkean markkinaosuuden sekä Suomessa että Ruotsissa, ja olemme itsevarmoja asettaessamme korkeat tavoitteet myös Ruotsin osalta yhdessä tehtaan kanssa,” says Anders Åström, Liftexperten AB:n toimitusjohtaja.

Tietoa yrityksistä

Liftexperten AB on perustettu vuonna 2016, ja 2018 mennessä heidän liikevaihtonsa oli n. 40 miljoonaa Ruotsin kruunua. Yritys on valtuutettu Genie brändin myyntiin Ruotsissa. Tällä hetkellä yrityksellä on 10 työntekijää kahdessa eri lokaatiossa, Göteborgissa ja Tukholmassa. Yrityksen pääfokus on materiaalinostinten, teleskooppikuormaajien, saksilavojen ja kuukulkijoiden myynnissä, korjaamisessa ja ylläpitävän huollon tarjoamisessa. Liftexperten on norjalaisen Hybeko-konsernin itsenäinen tytäryhtiö.

Leguan Lifts Oy on vuonna 1990 perustettu, kestävien ja luotettavien itsekulkevien henkilönostimien tuotekehitykseen ja valmistukseen keskittynyt yritys, joka on osa suomalaista Avant Tecno -konsernia. Tänä päivänä Leguan Liftsin valmistamia henkilönostimia myydään neljällä mantereella ja kaikkiin olosuhteisiin aina Siperian kylmyydestä Australian lämpöön.