Turvallinen Leguan-henkilönostin mukautuu vaihteleviin oloihin

Erilaisten ja -kokoisten puiden parissa työskentely vaihtelevissa maastoissa vaatii turvallisen ja tehokkaan työkoneen. Leguan-henkilönostimissa yhdistyvät hyvä ohjattavuus, intuitiivinen hallinta ja älykkäät turvallisuusominaisuudet. Siksi Leguan on täydellinen valinta esimerkiksi erilaisiin puunhoitotarpeisiin.

Arboressence on vuonna 2006 perustettu australialainen puunhoitoon keskittyvä yritys. Victorian koillisosissa ja eteläisessä New South Walesissa toimiva Arboressence tekee puun- ja metsänhoitoa niin kaupungeissa kuin maaseudullakin.

Yrityksellä on ollut käytössään Leguan 225 -henkilönostin heinäkuusta 2023 alkaen. Arboristi Paul Fruzynski on kokenut käytännössä nostimen monipuolisuuden.

– Lempiominaisuuteni Leguanissa on sen käytännöllisyys. Automaattiset ominaisuudet, kuten koti- ja työasentopainikkeet sekä tukijalkojen tasaus, tekevät työstäni todella helppoa.

Arboressence osti Leguan 225 -henkilönostimen vuonna 2023 Monitor Liftsiltä

Laajat mahdollisuudet erilaisiin tehtäviin

Leguan 225:n maksimityökorkeus on 22,5 metriä ja puomin suurin sivu-ulottuma 11,2 metriä. Leguan yltää siis pitkälle niin pysty- kuin sivusuunnassakin, minkä ansiosta tarve asetella konetta uudelleen kesken työn vähenee huomattavasti.

Fruzynski huomauttaakin, että nostimen ulottuma auttaa työstämään yhtä puuta laajalta alueelta ilman tela-alustan liikuttelua. Ulottuvuutensa ansiosta Leguanilla pääsee myös helposti puun lehvästöön työstämään vaikkapa kelopuuta tai risteäviä oksia.

Valtavasta ulottumastaan huolimatta Leguan 225 on silti näppärän kokoinen ja helppo ohjata, eli se mahtuu kapeista raoista ja kulkee kevyesti vaikeissakin maastoissa. Fruzynski hyötyy Leguanin monipuolisuudesta työssään joka päivä.

– Nostin on helppo mahduttaa ahtaisiinkin paikkoihin kompaktin kokonsa ansiosta. Olemme ajaneet sillä autokatostenkin ali päästäksemme takapihoille, mikä on erittäin hyödyllistä. Tela-alusta on kotonaan myös hankalissa maastoissa ja vaihtelevissa olosuhteissa.

Leguan-henkilönostimet tunnetaan tela-alustasta, joka on suunniteltu maasto-olosuhteisiin ja vaikeasti saavutettaviin kohteisiin

Turvallisuus ensin

Leguan 225:n tukijalat tasapainottuvat automaattisesti napinpainalluksella. Lisäksi nostimessa on intuitiivinen joystick-ohjaus sekä automaattitoiminnot koti- ja työasentojen välillä vaihtamiselle. Kone pysyy vakaana epätasaisellakin pinnalla, ja puomirakenteen edistynyt hydrauliikka tekee liikuttelusta sulavaa ilman yllättäviä nytkähdyksiä.

Fruzynski pitää erityisesti koti-toiminnosta, joka tekee nostimen käytöstä vieläkin helpompaa.

– Kun kohteena oleva puu on oksittu, riittää että valitsen kotinäppäimen ja nostin palaa kuljetusasentoon. Minun ei tarvitse huolehtia siitä, osaanko valmistella koneen kuljetukseen, se huolehtii kaikesta automaattisesti.

Vakauden ja sulavan ohjattavuuden ohella Fruzynski nostaa myös nostimen laajan ulottuvuuden työturvallisuutta parantavaksi tekijäksi. Sen ansiosta puihin kiipeilyn tarve vähenee. Myös ulottumanhallintaan liittyvät anturit lisäävät turvallisuutta.

– Nostin varoittaa äänimerkillä, kun sivu-ulottuman raja on tulossa vastaan, eikä anna enää viedä koria eteenpäin. Lisäksi nostin tuo automaattisesti koria taaksepäin, jos automatiikka päättelee, että nostin on liian lähellä maksimiulottumaa, eli nostin on tässäkin suhteessa hyvin turvallinen.

Leguan 225:n teleskooppi liikuuu automaattisesti, kun nostinta käytetään maksimiulottumalla lisäten työn turvallisuutta ja tehokkuutta

Fruzynski antaa kiitosta myös Leguanin asiakaspalvelulle, jonka kanssa viestintä ja asiointi on aina ollut hänen mukaansa moitteetonta. Hän kertoo, että käytäntö on osoittanut Leguan 225:n olevan kaiken kaikkiaan erittäin luotettava ja monikäyttöinen työkone Arboressencelle.

– Leguan on auttanut minua tekemään työni tehokkaammin ja turvallisemmin.

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.