Leguan 135 NEO tehostaa Jokitan kiinteistönhuollon töitä

Leguan Lifts are agile in tight environments

Joutsan kiinteistönhuolto- ja talonmiespalvelu, tutummin Jokita Oy, on käyttänyt Leguan 135 NEO -mallin henkilönostinta nyt noin vuoden ajan. Sen avulla sujuvasti ja ennen kaikkea turvallisesti hoituvat kaikki sellaiset työtehtävät, joita ei kannatta tavallisilla tikkailla suorittaa. Sisä- ja ulkokäyttöön sopiva nostin saa erityistä kiitosta helppokäyttöisyydestään ja monipuolisuudestaan.

Jokita Oy tuottaa kiinteistönhuolto-, vartiointi-, konevuokraus- ja hoivapalveluita. Ensimmäinen Leguan Liftsin henkilönostin tuli taloon jo noin 15 vuotta sitten.

– Alun perin hommasimme henkilönosturin sen takia, että meillä itsellämme oli sille kiinteistönhuollon puolella tarve. On lipputangon narunvaihtoa, rännien putsausta, lampun vaihtoa ja muita paikkoja, mihin ei tikapuilla turvallisesti yllä. Jonkinlainen henkilönostin oli siis hankittava, muistelee Jokitalla työnjohtajana toimiva Tino Toivonen

Monipuoliset ominaisuudet nopeuttavat työtä

Uusi nostin on saavuttanut suuren suosion sekä Jokitan oman henkilöstön että vuokrausasiakkaiden keskuudessa. Asiakkaiden opastaminen on helppoa, eikä käyttäjän tarvitse olla kiinteistönhuollon ammattilainen pystyäkseen käyttämään nostinta turvallisesti. 

– Pystymme tarjoamaan erittäin monipuolista palvelua tämän nostimen avulla. Samalla se tuo lisävahvuutta vuokrauskalustoomme. Etenkin kesällä se on todella suosittu mökkiläisten, vapaa-ajan asukkaiden ja alueen yrittäjien keskuudessa, Toivonen summaa. 

– Tässä nostimessa parasta ovat sen ominaisuudet. Se on helppo kuljettaa, sillä mukana on oma kärry, jonka päällä nostinta pystyy kuljettamaan ja myös käyttämään. Tämä tuo nopeutta, kun nostinta ei tarvitse puljata pois kärryn päältä. Kantapäät saa nostettua 11,5 metriin ja loppu riippuu sitten omasta varresta. Käytännössä 135-malli tarkoittaa sitä, että 13,5 metriä on se korkeus, johon vielä yllät työskentelemään, Toivonen kertoo. 

Operate work platform with out unloading from trailer
Henkilönostinta pystyy myös käyttämään suoraan trailerin päältä

Teloilla pääsee hankalampaankin maastoon

Aiempiin malleihin verrattuna uutta on se, että Leguan 135 NEO kulkee pyörien sijasta teloilla. Telojen ansiosta nostinta on helppo kuljettaa hankalammassakin maastossa. Automatiikka puolestaan mahdollistaa sen, että nostimen tasapainotus on helppoa ja nopeaa. 

– Jos pitää ajaa maastoon tai vaikkapa jostakin ahtaammista väleistä ja oviaukoista sisään, niin  ajat vain koneen pois lavalta. Sen jälkeen pääset teloilla näihin hankalampiin paikkoihin. Tämä totta kai nopeuttaa työtahtia, Toivonen sanoo. 

– Sisälläkin voi tällä mallilla ajella. Sähkömoottorin ansiosta päästöjä ei synny. Riittää, että lyöt vain töpselin seinään, Toivonen jatkaa. 

Työturvallisuus paranee

Leguan Liftsin ja Jokitan pitkän yhteistyön takana on Toivosen mukaan Leguanin suomalaisuus sekä luotettava ja nopea palvelu. Puhelimen päähän saa jonkun tarvittaessa vielä iltakuudeltakin. 

– Olemme aina jutelleet paljon keskenämme. Leguanilta saa hyvin tietoa ja neuvoa esimerkiksi mahdollisissa vikatilanteissa, jos niitä joskus harvoin sattuu tulemaan. He infoavat meitä hyvin myös laitteisiin liittyvistä päivityksistä. Yhteistyö on toiminut hyvin, eikä meillä ole sen takia ollut mitään syytä miettiä eri merkkiä, Toivonen toteaa. 

– Voisin suositella Leguanin nostimia ihan kaikille. Ne tuovat paljon turvallisuutta. Tikapuilta tippuu helposti, eikä tarvitse mennä korkeallekkaan, että pudotessa sattuu. Nostimella työ hoituu paljon turvallisemmin, Toivonen painottaa. 

Leguan 135 makes work fast and safe
Nostimella työ hoituu turvallisemmin
Operate lift without exiting the basket
Telojen ansiosta nostinta on helppo kuljettaa hankalammassakin maastossa
Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.