Leguanin avulla hankaliinkin kohteisiin pääsee helposti

Leguan 225 on tehokas henkilönostin, jonka liikuttelu on helppoa älykkäillä joystick-ohjaimilla. Joka maastoon sopivan nostimen puomirakenne ulottuu näppärästi kohteeseen kuin kohteeseen.

Leguan Lifts -malliston uusimpiin jäseniin kuuluva Leguan 225 lanseerattiin Ranskan markkinoille vuonna 2023. SBRV on ranskalainen infra- ja maatalouskoneiden myyntiin ja huoltoon erikoistunut yritys, joka otti uutuusnostimen saman tien tuotevalikoimaansa.

SBRV:n Sebastien Boubert kertoo esittelevänsä mielellään Leguania monissa erilaisissa työkohteissa havainnollistaakseen sen monipuolisuutta. Nostimeen voidaan asentaa vakiovarusteisiin kuuluva kahden hengen leveämpi työkori tai kapeampi yhden hengen kori, jolla ahtaisiin kohteisiin pääsee vieläkin kätevämmin.

Markkinoiden käyttäjäystävällisin joystick-ohjaus on mullistanut henkilönostimen käytön

Kapeammalla korilla varustettu Leguan 225 soveltui puunhoitoon erikoistuneen Veinard & Fils -yrityksen tarpeisiin parhaiten. Julien Veinard kertoo, että nostin on tehnyt heidän työstään helpompaa ja turvallisempaa. Suurtenkin puiden hoito onnistuu nyt alusta loppuun ilman, että nostinta täytyy asetella uudelleen työn aikana. Tämä on mahdollista Leguan 225:n puomin suuren sivu-ulottuman ja joustavan liikuttelun ansiosta.

– Leguan 225 on ainoa henkilönostin, joka mahdollistaa kaikkien puomiston liikkeiden yhtäaikaisen käytön käyttäjäystävällisellä ja sulavalla joystick-ohjauksella. Nämä ominaisuudet helpottavat puun lehvästöön pääsyä. Kun nostin on aseteltu oikein, voimme hoitaa koko puun yhdellä nostolla.

Mukavaa ja mukautuvaa liikettä

Leguan 225 nousee ja laskeutuu vakaasti aina aloitusasennosta 22,5 metrin maksimikorkeuteen saakka. Käyttö on mukavaa, kun liike ei ole nykivää tai äkillistä. Lisäksi työkorin liike kuljetusasentoon ja takaisin työtilaan on helposti hallittavissa koti- ja takaisin työhön -painikkeilla. Tämän ansiosta Leguan sopeutuu helposti erilaisiin tehtäviin, sillä nostimen ennakoitavat ja luotettavat liikkeet voidaan huomioida työtä suunniteltaessa.

Leguan-henkilönostimen tukijalat pystyy tasaamaan automaattisesti kaltevallakin alustalla

Boubert huomauttaa myös, että Leguan 225 on äärimmäisen ketterä kokoisekseen. Tela-alustan ja maasto-ominaisuuksiensa ansiosta se kulkee vaivatta kumpareisessakin maastossa, kuten pelloilla, ja se soveltuu myös sisäkäyttöön.

– Dieselmoottorin lisäksi Leguanissa on sähkömoottori, jonka ansiosta sillä voi työskennellä sisällä vaikkapa kirkon ikkunoiden parissa päästöttä ja hiljaisesti.

Yli jokaisen haasteen

Veinardin mielestä joustava ja helppokäyttöinen Leguan soveltuu upeasti haastaviinkin oloihin. Hän mainitsee esimerkkinä aiemmista haasteistaan työskentelyn kaltevilla alustoilla. Tällaiset tilanteet eivät tuota vaikeuksia Leguan 225:lle, sillä se pysyy vakaana jyrkälläkin alustalla. Nostinta voidaan etäohjata intuitiivisella kauko-ohjaimella, joka myydään optiona, ja sen tukijalat tasaavat koneen automaattisesti napinpainalluksella.

– Aiempi nostimemme täytyi tasata manuaalisesti tukilevyjen avulla, ja oli käyttäjän vastuulla päätellä, milloin kone oli tasapainossa. Leguanin kanssa kaikki tällainen on historiaa.

Veinard suosittelee Leguan 225:tä puunhoitoon, sillä se on ominaisuuksiltaan edistynyt, parantaa työturvallisuutta ja tekee hänen ja hänen kollegoidensa työstä nopeampaa.

– Leguanin valtit kiteytyvät mielestäni kahteen sanaan: turvallinen ja tehokas.

Julien Veinard hankki uuden Leguan 225 nostimen vuoden 2023 syksyllä
Maastokelpoisen tela-alustan ja käyttäjäystävällisen joystick-ohjauksen ansiosta Leguan 225 selviytyy vaikeistakin kohteista
Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.